منتــديات لامـــــــــور


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم , أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد!
يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة
في المنتدى .
مع تحيات إدارة منتديات لامور


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتــديات لامـــــــــور


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم , أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد!
يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة
في المنتدى .
مع تحيات إدارة منتديات لامور

منتــديات لامـــــــــور

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتــديات لامـــــــــور

ملابس كاجوال للشباب


    البسبوسة

    ام مريم
    ام مريم
    مشرفة المنتديات الإسلامية ومنتدى المطبخ الشامل
    مشرفة المنتديات الإسلامية ومنتدى المطبخ الشامل


    البسبوسة Empty البسبوسة

    مُساهمة من طرف ام مريم 2011-12-04, 20:31

    البسبوسة

    المقادير
    3 كوب سميد
    كوب ونص سكر
    معلق كبيرة باكنج بودر
    4 ملاعق كبيرة سمن
    كوب ونصف زبادى
    انا عملت زبادى بكوباية كبيرة بقيمت كوب ونصف
    جوز هند
    زبيب


    الطريقة

    يوضع البيكنج بودر على السميد والسكر ويقلب

    يخلط السمن والزبادى مع بعض جيدا
    ثم يضاف على الخليط السابق


    تدهن صنية بشوية سمنه
    توضع نصف كمية الخليط (العجينة )
    تم يوضع جوز الهند
    تم الزبيب
    بعدين نحط بقى الخليط على الوش
    ونسويه بايدينا ونكون بلين ادينا مية عشان الوجه يتسوى كويس
    نحدد العجينة بحرف سكينة مبلولة مية
    ونزين الواحدات اللى حددنهم بالوز او اى نوع اخر من المكسرات او يمكن نستغنى عنه خالص

    وندخله الفرن حتى النضج


    نكون محضرين الشربات قبلها
    واول ما تطلع من الفرن نسقيها بالشربات وهى سخنة
    عبارة عن(كوب سكر على 2 كوب مية مع ليمونة ويغلو لمدة ربع ساعة تقريباعلى النار)
    لاختبار كثافة الشربات
    نجيب كوب شفاف فيه مية وبمعلقة ننقط من الشربات فى المية لما يزنل الشربات لتحت يبقى كدة خلاص



      الوقت/التاريخ الآن هو 2024-05-20, 00:26