منتــديات لامـــــــــور


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم , أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد!
يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة
في المنتدى .
مع تحيات إدارة منتديات لامور


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتــديات لامـــــــــور


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم , أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد!
يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة
في المنتدى .
مع تحيات إدارة منتديات لامور

منتــديات لامـــــــــور

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتــديات لامـــــــــور

ملابس كاجوال للشباب


    تشيز كيك عالبارد

    ام مريم
    ام مريم
    مشرفة المنتديات الإسلامية ومنتدى المطبخ الشامل
    مشرفة المنتديات الإسلامية ومنتدى المطبخ الشامل


    تشيز كيك عالبارد Empty تشيز كيك عالبارد

    مُساهمة من طرف ام مريم 2011-12-04, 20:27

    تشيز كيك عالبارد


    انا دايما كنت بعملها في الفرن بس لما دقت البارده عجبتني اوي لانها سهله
    و





    علبة لبن مكثف (يفضل غير محلي )لو المحلي يبقي مش حنزود سكر

    ليمونه

    علبة جبنه كيري كبيره

    معلقه جيلاتينه

    علبة زبادي
    للقاعده

    علبة بسكوت ماري و انا غيرت شويه في الوصفه دي و حطيت علي البسكوت معلقه كاكاو و ممكن قرفه

    معلقتين سكر

    باكو زبده صغير او فنجان زبده سايله


    الطريقه

    1-
    سيحي الزبده و اخلطيها كويس بالبسكوت المطحون و عليها معلقتين سكر



    ممكن تدقي البسكوت و ممكن في الكبه

    2 حتحطي كل المكونات في الكبه او مفرمه البصل او الخلاط لكن مضرب البيض لا

    علشان مش عايزينها تكلكع لازم تكون زي الكريمه و اخفقيها كويس

    3-دوبي الجيلاتينه في ميه سخنه كويس و صفيها و انتي بتحطيها لااااازم تصفيها



    انا بحطها في الصينيه اللي بتتفتح من الجنب علشان يبقي شكلها احلي



    و بطلع كيس فراوله من الفريزر علي النار علي طول زي ما هو مع نصف فنجان ميه و ربع كوب سكر لو عايزه اكتر زودي
    و انا بحبها بالفراوله الفريش احلي من المربي

    الكراميل زيها بالظبط بس بدل الفراوله صوص كراميل و ليه طريقتين

    1- علبه لبن مكثف محلي و حطيها في حله 3 ساعات علي النار بس لازم تتغطي بالميه و لما تبرد
    لفتحيها و حتلاقي احلي كراميل

    2-هاتي تلات اربع كوب سكر و معاه سنه ميه علي النار و لما يبقي لونه دهبي حطي عليه كوب كريمه لباني او قشطه نستله او بوني و اتقلبي جامد حتلاقيه كلكع ماتقلقيش وطي عليه شويه مع التقليب المستمر و حيبقي صوص كراميل روعه برضه و بالهنا و الشفا

    [center]

      الوقت/التاريخ الآن هو 2024-05-20, 02:11